Ben jij al door ons gehackt?

Vlammrs laat graag de volle potentie van data zien. En hoe kan dat beter dan met een hackathon? Afgelopen november was het zover: twee enthousiaste teams van elk 3 Vlammrs hebben gestreden in de allereerste Vlammrs hackathon. Een mooie uitdaging voor de Vlammrs om hun data-expertise te laten zien!

Het fenomeen hackathon is in 1999 ontstaan vanuit de behoefte om bestaande software te verbeteren, op een innovatieve manier. De samenvoeging tussen ‘hacken’ en ‘marathon’ wordt nu breder ingezet. Maar altijd vanuit het perspectief dat een aantal teams binnen beperkte tijd strijden voor de beste oplossing voor een probleem, op basis van data.

De case

Onze uitdaging was een vraagstuk over de huizenmarkt: ‘Breng een advies uit over hoe we de huizenprijs kunnen voorspellen én wat de beste investeringen lijken.’

Maar…zonder basisdata natuurlijk geen hackathon! De gebruikte dataset van Kaggle bestond uit 80 features van huizen in een Amerikaanse stad. Dit avondje data crunch zorgde voor innovatieve inzichten bij iedereen. De analyses vroegen om creativiteit, snelheid en overtuigingskracht.

Aan de hand van data-analyse presenteerden de teams hun visie op welke investeringen in de huidige huizenmarkt het slimste zijn.

Het resultaat

De analyses en het advies werden per team gepresenteerd aan de jury. Natuurlijk mét onderbouwde cijfers! Beide partijen kwamen met interessante inzichten:

  • Team 1 adviseerde om te investeren in huizen met de mogelijkheid het woonoppervlak uit te breiden. Dit vanuit hun conclusie dat huisoppervlakte een sterk voorspellende variabele voor de prijs is.
  • Team 2 had een hele andere benadering: ‘Koop huizen die in slechte conditie zijn, maar met hoge kwaliteit. Dit biedt je de mogelijkheid te investeren in materialen, waardoor het huis meer waard wordt. De toename in opbrengsten wegen zwaarder dan de gemiddelde investering per vierkante meter.’

De jury stelde kritische vragen aan beide teams. Maar helaas kon er maar één de winnaar zijn. Door goed in te spelen op de casus en een duidelijk investeringsplan te presenteren wist team 2 de jury te overtuigen van hun degelijke en tegelijk ambitieuze aanpak. Van harte gefeliciteerd team 2! Wij maken ons alvast klaar voor de volgende hackathon.

Doe jij mee aan onze volgende hackathon?

Kunnen we jouw expertise écht niet missen tijdens onze volgende hackathon? Word dan ook Vlammr! Wij bieden je, naast hackathons, ook een uitdagend Young Data Science ontwikkelprogramma. Een programma volop groei- en ontwikkelmogelijkheden waardoor je versnel doorstoomt naar de beste carrièreperspectieven.

Lees meer

Of een Vlammr aannemen in jouw organisatie?

De Young data professionals van Vlammrs denken graag mee over out-of-the-box oplossingen en helpen de verbinding te brengen tussen data en de business. Benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen helpen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Bespreek de mogelijkheden

Ben jij al door ons gehackt?

Ben jij al door ons gehackt?